Dobrodošli na internet stranice restorana "Pošteni".Restoran se nalazi u samom centru Hvara, na čuvenoj Hvarskoj pjaci, odmah pored stare gustirne.
Kliknite na mapu ispod za uvećanje

1933 godine, Jure Kovačević otvara u Hvaru "Restauraciju i svratište Jadran" na "10 minuta od mramornog kupališta, najljepšeg i najudobnijeg u Dalmaciji" te daje "besplatan povratak željeznicom", poslije deset dana boravka! Nudi "svježe ribe pečene i frigane i brodeto, kao i sve dalmatinske specijalitete - odlična vina (prošek) i ostala pića". Restauracija "Jadran" ubrzo dobiva u narodu drugo ime: "Jure Pošteni".
Pogodite zašto?
2003 godine, u novom stoljeću, njegov unuk, Đorđe Kovačević, obnavlja ideju svoga dideta da ugosti goste u svom prostoru i da bude "sve izvrsno i jeftino" kao i nekad, jer restoran je još uvijek udaljen 10 minuta od "mramornog kupališta" a grad Hvar je još uvijek najljepši grad u Dalmaciji, Hrvatskoj, ma šta? U svijetu!
Nastavljajući tradiciju, ovaj restoran preuzima za svoje pravo "narodno" ime "Pošteni", čime postavlja za cilj vrlo važnu gastronomsku i etičku kategoriju. Nadamo se da smo u tome uspjeli…

Hvala na posjeti i dođite nam opet!

S poštovanjem,
Đorđe Pošteni, unuk Jureta Poštenega iz Hvara
   

Posteni.com © 2006 | Kontaktirajte nas

Trg Sv. Stjepana b.b., 21450 Hvar, Hrvatska